به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از قم، سید محمدجواد شرافت در حاشیه نشست داوری نهایی آثار بخش ادبی دومین جشنواره روایت جهاد استان قم در گفتوگویی خبری اظهار کرد: در بخش شعر از لحاظ کمی آثار زیادی از شاعران به دست ما رسید که میتوان گفت سطح آثار نسبتا خوب بود.
داور بخش ادبی دومین جشنواره روایت جهاد بیان کرد: از لحاظ داوری دو نکته حائز اهمیت است؛ اینکه عیار ادبی آثار بالا باشد و نکته دوم وفاداری اشعار به موضوع جشنواره است که فعالیتهای جهادی باید محور قرار میگرفت.
شرافت تأکید کرد: فعالیتهای جهادی توسط کسانی که گمنام هستند در حال انجام است ولی جامعه ادبی باید به فعالیتآنها ضریب دهد و میتواند این حس را در اقصی نقاط کشور زنده و منتشر کند.
وی در ادامه افزود: جامعه ادبی باید توانایی نشان دادن انسانهای خالصی که با دلشان سمت و سوی این کارها قدم گذاشتهاند را داشته باشد و هنر و ادبیات باید این روحیه در کشور را توسعه دهد تا دیگران نیز تأثیر بپذیرند.
داور بخش ادبی دومین جشنواره روایت جهاد قم تشریح کرد: این روزها ما شعر را با موضوعات مختلف کشور پیوند زدهایم اما باید قالبی که بیشتر با موضوع سنخیت داشته باشد انتخاب شود لذا ممکن است اولویت یک رمان، مستند و سریال و... برای جلوه کردن فعالیت جهادی بیشتر باشد.
شرافت ادامه داد: در قالب شعر، شاعر باید هوشمندانه وارد شود و انتخاب درست مثل قالب چارپاره یا مثنوی، بهتر بتواند کمک کند لذا انتخاب قالب غزل در همه موضوعات درست نیست پس ادیب و شاعر باید انتخاب هوشمندانهٔ هنر متناسب با موضوع و رویداد و قالب و فرم را در نظر داشته باشد.
وی به اهمیت سیاستگذاری جشنواره اشاره کرد و گفت: این مسئله مهم است که ما چه سوالها، چه عناوین و چه موضوعاتی را پیش روی مخاطب قرار دهیم تا یک اثر خلق شود، انتخاب مضامین، کلمات، موضوعات بسیار مهم است و باید بیشتر وارد جزئیات شد و با بهگزینی کلمات خلق اثر کرد لذا باید فعالیتها از نزدیک لمس شده باشد تا از صدق عاطفی برخوردار باشد.
داور بخش ادبی دومین جشنواره روایت جهاد عنوان کرد: قطعاً یک مستند یا یک اردوی بازدید از فعالیتهای جهادی برای ادبا و هنرمندان ایده و حس و حال خوب ایجاد میکند و حال شعر و هنر بهتر خواهد شد؛ لذا حضور در صحنه و درک لحظات و آنات مهم است و آثار تولیدی ماناتر و جذابتر خواهد بود.
انتهای پیام/